Міський голова обговорив з АТОвцями виготовлення нового пам’ятника «Бійцям за незалежність України»

04Новий проєкт пам’ятника розроблений київською майстернею «Арт Казаченко», скульптором Богданом Казаченком. Наразі тривають роботи з його виготовлення. Вартість нового пам’ятника 400 тисяч гривень. Фінансуються роботи за спонсорські кошти, першу половину виконавцю робіт благодійник вже перерахував. Під час зустрічі з представниками громадської організації «Лозівська спілка учасників АТО» міський голова Сергій Зеленський обговорив терміни виконання робіт з виготовлення нового пам’ятника та контроль за якістю.

Облаштування скверу бійцям за Незалежність України триває більше двох років. Пропозиція щодо його створення, надійшла від учасників АТО. Міський голова Сергій Зеленський свого часу підтримав цю ініціативу. За його дорученням Управлінням житлово-комунального господарства виготовлено проєктно-кошторисну документацію. Вартість проєкту склала 2,3 мільйона гривень, кошти на облаштування виділили з міського бюджету. У сквері уклали тротуари, облаштували освітлення, висадили дерева, встановили лави та урни.

Завершення робіт затягнулося через неякісно виготовлений знак “Бійцям за Незалежність України”. На поверхні вже встановлено знаку з’явилися тріщини, які виконавець ФОП «Чуб» намагався усунути, але безрезультатно. До того ж виконавець робіт не зміг якісно втілити у життя дизайнерську ідею розробників проєкту Пам’ятного знаку. Це викликало обурення, як учасників АТО так і міської влади. Тому минулого року було прийнято рішення знайти іншого підрядника та виготовити новий пам’ятник. Виконавця робіт зобов’язали відшкодувати витрачені кошти.

–>

Джерело: Лозівська міська рада