Засідання комісії з питань захисту прав дитини

1 13.05.2021 р. під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ашота КЕРОПОВА, з метою забезпечення реалізації прав дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради.

 Розглядалося питання про вибуття неповнолітнього з сім’ї патронатного вихователя та влаштування його під піклування. Дитина набула статус дитини, позбавленої батьківського піклування та буде влаштована для подальшого виховання та проживання  в сім’ю родичів.

 Вирішували питання влаштування двох дітей під опіку до тітки, так як матір – одиначку дітей ув’язнили за крадіжку.

 Також на комісії розглянуто висновок до суду щодо позбавлення матері батьківських прав відносно двох дітей. Позбавлення батьківських прав є крайньою мірою на осіб, які не виконують батьківських обов’язків і застосовується, якщо всі профілактичні заходи не дали результатів. Діти вже деякий час проживають у хрещеної, рідна мати байдуже ставиться до дітей, не цікавиться та не займається ними.

 Було розглянуто питання  про способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею, другого з батьків, хто проживає окремо. При розв’язанні цих спорів обов’язково враховується думка дитини, вік, стан здоров’я та її прихильність до кожного з батьків. Батько і мати мають рівнозначні права, пріоритет мають лише інтереси самої дитини.

 Також, члени комісії затвердили індивідуальні плани соціального захисту 23 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 20 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

 Всього розглянуто 7 питань, по кожному прийняті виважені та обґрунтовані рішення рішення в інтересах дітей і взяті на контроль до їх повного виконання.

–>

Джерело: Лозівська міська рада