У міській раді вирішували, що робити із незаконно засіяними землями Миколаївського старокругу

54d69270 9ab3 4379 b9f3 ece2502a017bНа території Миколаївського старостинського округу виявили землі, засіяні з порушеннями. Мешканці громади, які обробляють ці ділянки, колективно звернулися до Лозівського міського голови. Керівник громади прийняв їх 24 червня.

Як пояснили люди, вони не можуть оформити необхідні документи. На прийомі дійшли домовленості ретельно обстежити ділянки, про які йшла мова. Робоча група оглянула 30 об’єктів та зафіксувала порушення: землі обробляють неофіційно або використовують не за цільовим призначенням. У зв’язку з цим виникло питання: хто збиратиме врожай на землях громади?

На наступній зустрічі 30 червня Лозівський міський голова наголосив, зацікавлений аби люди на селі могли обробляти землю та годувати родини, однак все має бути законно, із належними відрахуваннями. Керівник громади запропонував присутнім сплатити відшкодування за неофіційний врожай. Розмір компенсації визначатиме Комісія зі стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельних ділянок без достатньої правової підстави. Після сплати відшкодування до бюджету Лозівської громади люди зможуть дооформити ділянки. Присутні погодилися на запропоновані умови.

–>

Джерело: Лозівська міська рада