У Лозовій відновлять імунізацію діток вакциною БЦЖ

24 7

Питання забезпечення медзакладів вкрай необхідною вакциною БЦЖ порушила 16 липня, на засіданні Верховної Ради, народний депутат України Юлія Світлична. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевнив, що питання закупівлі вакцини вирішено.

У найближчі дні лозівські медики отримають першу партію – тисячу доз та почнуть вакцинувати не лише новонароджених, а й тих діток, які не отримали щеплення в пологовому будинку. Для забезпечення потреб у вакцинуванні до кінця року Лозівській громаді необхідно ще 500 доз, тому міська влада звернулася до народного депутата України Юлії Світличної посприяти їх виділенню.

  • – Це державні поставки й ми не можемо її самотужки закупити, як наприклад туберкулін для дорослих, – розповідає директор Термедоб’єднання Іван Жовтий, вона була відсутня навіть на складах в Україні. Питання отримання вакцини БЦЖ на усіх рівнях неодноразово порушував і Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Направлялися листи до Міністерства охорони здоров’я та Департаменту охорони здоров’я ХОДА.

Перебої з поставкою вакцини виникли з початку року, говорять лозівські медики. У січні-лютому мед заклади взагалі її не отримували, згодом надійшло 250 доз. Щеплюють дітей у пологовому відділенні двічі на тиждень, розповідає заступниця директора Лозівського ТМО з дитинства та пологової допомоги Людмила Найдук. Одна ампула розрахована на 10 доз. Її не завжди вдається використати повністю, у зв’язку з відсутністю такої кількості новонароджених. Розчин, який залишається, за інструкцією цього ж дня підлягає утилізації.

БЦЖєдина наявна вакцина для щеплення проти туберкульозу. Входить до переліку основних лікарських засобів ВООЗ. Вакцинація проти туберкульозу проводиться на 3-5 добу після народження (не раніше ніж через 48 годин). 

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада