Брак коштів та нові рецепти: у вересні можуть виникнути складнощі з інсулінами

feb44c2a c8deef339a2c7522db4fadbe4e0ca13a

Національна служба здоров’я оголосила, що з 1 жовтня рецепт на препарати інсуліну стає електронним. Щоб отримати його, пацієнтам необхідно мати індивідуальний план лікування з визначенням типу та дозування інсуліну. Такий план складає ендокринолог. Тому варто відвідати ендокринолога, щоб лікар створив індивідуальний план в електронній системі охорони здоров’я. Електронний рецепт зможе також виписати сімейний лікар.

Із впровадженням електронних рецептів Національна служба здоров’я напряму розраховуватимуться з аптеками, що візьмуть участь у програмі. Їх можна бути впізнати за наліпками «Доступні ліки». До цього часу інсуліни відпускала лише «Лозівська муніципальна аптека». У зв’язку із зміною системи розрахунків та браком фінансування, муніципальна аптека припиняє відпуск інсулінів.

За словами завідувача «Лозівської муніципальної аптеки» Дмитра Загребельного, сума інсулінової субвенції на 3 квартал вже вичерпана. Щоб 618 мешканців Лозівскої громади, які хворіють на цукровий або нецукровий діабет, не залишилися без необхідних препаратів, Лозівський міський голова звернувся до Міністерства охорони здоров’я України.

–>

Джерело: Лозівська міська рада