Лозівська муніципальна аптека з 1 жовтня відпускатиме інсулін за електронними рецептами

feb44c2a c8deef339a2c7522db4fadbe4e0ca13a

КП «Лозівська муніципальна аптека» уклала договір з Національною службою здоров’я України. З 1 жовтня НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації лікарських засобів для лікування цукрового та нецукрового діабету.

З метою підвищення доступності лікарських засобів для пацієнтів із цукровим діабетом відпуск інсулінів за електронним рецептом здійснюватимуть 5 аптечних закладів КП «Лозівська муніципальна аптека»:

– Аптека № 1 – м. Лозова, м-н 2, б.15;

– Аптека № 115 – м. Лозова, вул. Свято-Миколаївська ,11;

– Аптечний пункт № 2- м. Лозова, м-н 4, б.25, пол. відділення № 1;

– Аптечний пункт № 6- сел.Орілька, вул.Заводська,15, амбулаторія;

– Аптечний пункт №8 – сел. Панютине, вул. Матросова ,43, амбулаторія.

Змінюється адміністрування програми забезпечення інсулінами. Тепер отримати інсулін можна буде без прив’язки до місця проживання. Якщо раніше кошти на ліки закріплювали за територіями, то з 1 жовтня пацієнт зможе отримати свої препарати у будь-якій аптеці, що має договір з Національною службою здоров’я України. Ці заклади будуть позначені спеціальними наліпками.

Для того, щоб з 1 жовтня отримувати ліки за програмою НСЗУ, пацієнтові потрібно створити електронний план лікування у свого ендокринолога. У цьому плані визначається, який саме інсулін, у якому дозуванні та як часто буде потрібен. Лікар виписуватиме електронний рецепт, що повідомленням приходитиме на телефон пацієнта. В аптеці для отримання ліків достатньо буде назвати номер рецепту та код з повідомлення. Рецепт діятиме три місяці.

Якщо пацієнт використав більше ліків, ніж виписано у рецепті, або йому потрібен новий рецепт, необхідно звертатися до свого сімейного лікаря. Якщо ж у пацієнта погіршується самопочуття, то план лікування корегує ендокринолог: він внесе зміни в електронній системі та пацієнт зможе отримати рецепт за оновленим планом.

–>

Джерело: Лозівська міська рада