У Лозівській громаді усі бригади «швидкої» надають допомогу хворим з підозрою на COVID-19

photo 2021 10 18 17 16 06Лозівський міський голова Сергій Зеленський 18 жовтня зустрівся з директором «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктором Забаштою. Керівники обговорили роботу «швидкої» в умовах стрімкого поширення COVID-19.

Директор Центру екстреної меддопомоги пояснив зміни, що відбулися під час нинішньої хвилі захворюваності. За словами Віктора Забашти, тепер немає окремих ковідних бригад. Усі фахівці екстреної допомоги виїздять на виклики до пацієнтів з підозрою на коронавірус та отримують доплати за цих хворих.

У Центрі працюють алгоритми першочерговості надання допомоги та госпіталізації. Медики зважають на загальний стан пацієнта, рівень сатурації та інші показники. За вимогами надання екстреної меддопомоги, на усі виклики «швидкі» виїздять із включеними спецсигналами, щоб максимально скоротити час на дорогу.

Цьогоріч у Лозівській громаді завершили повне оновлення автопарку «швидких». Меддопомогу хворим надають на сучасних автомобілях з новим обладнанням.

Наразі вирішується питання «переїзду» міського пункту базування у просторіше та більш комфортне приміщення, а також будівництво гаражів, що відповідали б параметрам нових автомобілів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада