Лозівчани отримують від КП «Теплоенерго» заяви-приєднання: що з ними робити?

photo 2021 11 02 11 27 29

Мешканці багатоповерхівок почали отримувати від Лозівського КП «Теплоенерго» заяви-приєднання до індивідуального договору про надання послуг з постачання теплової енергії. Як пояснила юристконсульт підприємства Ірина Зайцева, у зв’язку із законодавчими змінами лозівчанам необхідно укласти нову угоду із тепловиками.

Повний текст цього індивідуального договору опублікували на сайті Лозівської міської ради та Комунальному порталі. Договір є публічним, отже його не потрібно підписувати кожному споживачу. Абоненти погоджуються з угодою, якщо надають виконавцю підписану заяву-приєднання, або сплачують рахунок за надані послуги, або їх отримують. Фактично тепла батарея вже є згодою, тому відносити заяву-приєднання необов’язково.

Якщо мешканці будинку колективно не оберуть іншу форму відносин з тепловиками, то з грудня індивідуальний договір з постачання теплової енергії буде автоматично укладеним. За ним «Теплоенерго» постачатиме тепло до будинку. За мережі всередині багатоповерхівок відповідатиме управитель. Тариф за цим договором становитиме 2088 гривні за 1 гігакалорію, що навіть на 2 гривні менше від нинішньої вартості послуги. Однак з’явиться додаткова плата за абонентське обслуговування. У кожній багатоповерхівці вона буде різною.

Публічний індивідуальний договір поширюється також на мешканців з «автономкою». Їм нараховуватимуть плату за опалення місць загального користування, допоміжних приміщень та за обігрів внутрішньобудинкової системи опалення.

Окрім публічного індивідуального договору, мешканці можуть обирати з тепловиками інші договірні стосунки:

1) Індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем. Кожен співвласник будинку укладає його самостійно, але понад 50% співвласників мають погодитися на цю модель відносин та домовитися з виконавцем про розмір плати за обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

2) Колективний договір. Його укладає управитель або інша уповноважена особа від імені співвласників.

3) Договір з колективним споживачем. Його укладають з ОСББ або іншою юридичною особою, що об’єднує всіх співвласників та в їхніх інтересах укладає відповідний договір.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада