У Лозівській громаді посилили протиепідемічні заходи

20210914095419

Сьогодні, 5 листопада, Лозівська громада отримала рекомендації Ради національної безпеки та оборони України посилити карантинні заходи. За ними скликали позачергове засідання місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На КТЕБі вирішили запровадити додаткові обмеження. Разом з тим, домовились не змінювати рішення про завершення дистанційного навчання – з 8 листопада діти йдуть до школи. Громадський транспорт, заклади харчування та інші працюватимуть, але за сертифікатами про вакцинацію, або ПЛР-тестами, або довідками про одужання чи протипоказання.

Водії «маршруток» попереджатимуть пасажирів про необхідність мати належні документи. Працівники поліції перевірятимуть їхню наявність.

На засіданні комісії освітяни попросили медиків оперативно повідомляти про підозру ковіду у школярів, щоб вберегти інших учасників освітнього процесу від інфікування.

Обмеження починають діяти з 8 листопада. 

З початку року від ковіду померли 168 мешканців Лозівської громади, з них 23 – за минулий тиждень. Майже третина захворювань COVID-19 припадає на жовтень – понад тисячу підтверджених результатів, загалом за 2021 рік – 3761

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення місцева комісія ВИРІШИЛА:

  1. Взяти до уваги лист заступника секретаря Ради Національної Безпеки та оборони України від 04.11.2021р. №4930/32-04/2-21.
  2. З 00 годин 00 хвилин 08 листопада 2021 року ввести на території Лозівської міської територіальної громади наступні додаткові протиепідемічні обмеження:

2.1    Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

2.2    Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні.

2.3    Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

2.4    Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

2.5    Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених у підпункті 2.7 цього пункту.

2.6    Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

2.7    Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

         приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і садивним матеріалом (квітами, рослинами), добривами, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

         торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

         провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, прання та хімічного чищення текстильних і хутряних виробів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

         виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;

         провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом.

2.8    Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.

2.9    Приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

2.10  Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти та заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

2.11  Діяльність ринків, крім продовольчих.

2.12  Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або довідки про медичне протипоказання щодо проведення COVID-вакцинації.

2.13  Відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

2.14  Проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

         надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

         надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

         надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями;

         надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

         надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

         проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

2.15  Перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно:

         на територіях закладів охорони здоров’я та освіти;

         в підземних переходах;

         на зупинках громадського транспорту;

         на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

2.16  Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

2.17  Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, у міському, приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученні, у кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначеною в реєстраційних документах на такий транспортний засіб та за умови наявності у водія і пасажирів, крім осіб, які не досягли 18 років:

– результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення посадки на транспорт;

– жовтого або зеленого COVID-сертифікату;

– довідки про одужання особи від зазначеної хвороби;

– довідки про медичне протипоказання щодо проведення COVID-вакцинації.

         Водій транспортного засобу зобов’язаний попередити пасажирів перед посадкою на транспортний засіб про необхідність дотримання протиепідемічних заходів та про персональну відповідальність за виконання вищенаведених умов.

         Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

2.18  Діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

         не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

         не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

         здійснюється обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

         не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

2.19  Відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах.

2.20  Відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, у яких тимчасово або постійно проживають (перебувають) громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям (особам), які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).

2.21  Обмеження, передбачені підпунктами 2.4-2.11 та 2.16 цього пункту, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу), негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу); або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або довідки про медичне протипоказання щодо проведення COVID-вакцинації.

                                                                  Термін дії: до перегляду рівня

                                                                  епідемічної небезпеки

  1. Виконавчому комітету Лозівської міської ради Харківської області, його структурним підрозділам та керівникам підприємств, установ та організацій, старостам старостинських округів Лозівської міської ради здійснювати прийом громадян та відвідувачів, крім осіб, які не досягли 18 років, до адміністративної будівлі виконавчого комітету міської ради за умови наявності:

– результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення посадки на транспорт;

– жовтого або зеленого COVID-сертифікату;

– довідки про одужання особи від зазначеної хвороби;

– довідки про медичне протипоказання щодо проведення COVID-вакцинації.

                                                                  Термін дії: до перегляду рівня

                                                                  епідемічної небезпеки

  1. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, що розташовані на території Лозівської міської територіальної громади:

4.1    забезпечити неухильний контроль дотримання карантинних умов на підпорядкованій території та забезпечити виконання протокольних рішень місцевої комісії ТЕБ та НС від 05.11.2021 №26.

4.2    вжити заходи щодо прийому громадян та відвідувачів відповідно до п.3 цього протоколу.

                                                                  Термін дії: до перегляду рівня

                                                                  епідемічної небезпеки

  1. Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ашоту КЕРОПОВУ:

5.1    підготувати лист до Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації щодо відсутності вакцини КОМІРНАТІ/COMINATYтм для повторного щеплення у пунктах вакцинації по Лозівській міській територіальній громаді та необхідності своєчасного постачання зарезервованих вакцин.

                                                                  Термін дії: 08.11.2021р.

5.2    підготувати лист до Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» щодо необхідності більш оперативного надання інформації щодо результатів тестів до Лозівської міської територіальної громади осіб з підозрою на захворювання гострою респіраторною хворобою COVID-19.

                                                                  Термін дії: 08.11.2021р.

  1. Директору КНП «Лозівський ЦПМСД» міської ради Олексію ЄВСЄЄВУ:

6.1    щоденно інформувати виконавчий комітет міської ради через відділ цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи з правоохоронними органами міської ради про кількість амбулаторно-хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та стан проведення вакцинації серед мешканців Лозівської міської територіальної громади.

                                                                  Термін виконання: постійно,

                                                                  з 08.11.2021р.

                                                                  Термін дії: на період карантину

6.2    невідкладно інформувати Управління освіти, молоді та спорту міської ради про вихованців закладів освіти, які мають підозру щодо захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з метою ізоляції хворої дитини від здорових дітей до моменту надходження результату тестування.

                                                                  Термін виконання: постійно,

                                                                  з 08.11.2021р.

                                                                  Термін дії: на період карантину

  1. Начальнику Управління освіти. молоді та спорту міської ради Вікторії УРВАНЦЕВІЙ здійснювати загальний контроль за надходженням інформації до Управління освіти, молоді та спорту міської ради щодо осіб з підозрою на захворювання гострою респіраторною хворобою COVID-19 серед вихованців закладів освіти та оперативно інформувати керівників закладів освіти щодо необхідності негайної ізоляції підозрілої дитини від здорових дітей до отримання результату тестування.

                                                                  Термін виконання: постійно,

                                                                  з 08.11.2021р.

                                                                  Термін дії: на період карантину

  1. Раднику Анні СКРИПНИК, директору ТРК «Лозова» міської ради Марині КРАМИНСЬКІЙ посилити проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо встановлення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, використання засобів дезінфекції, необхідності проведення вакцинації населення та переліку пунктів щеплень, центрів масової вакцинації.

Термін дії: на період карантину

  1. Рекомендувати Лозівському РВП ГУНП в Харківській області разом з Управлінням Лозівського району Головного управління Держпродспоживслужби України в Харківській області (відповідно до компетенції):

9.1    здійснювати постійний контроль за виконанням вимог протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Лозівської міської територіальної громади №26 від 05.11.2021р. та загальних обмежувальних протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами);

9.2    посилити контроль за дотриманням громадянами вимог визначеним цим протоколом у громадському транспорті (маршрутні автобуси тощо);

9.3    спільно з виконавчим комітетом міської ради здійснювати комісійні перевірки щодо додержання юридичними та фізичними особами карантинних вимог у складі мобільних бригад тощо.

Термін дії: на період карантину

  1. Управлінню економіки міської ради провести роботу з керівниками пасажирських транспортних підприємств, приватними перевізниками щодо додержання вимог цього протоколу, проведення дезінфекційних заходів у транспортних засобах громадського користування, на вокзалах, станціях, в інших приміщеннях, де перебувають пасажири.

Термін дії: на період карантину

  1. Рекомендувати Лозівській філії Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Управлінню Лозівського району Головного управління Держпродспоживслужби України в Харківській області (відповідно до компетенції):

11.1  Посилити проведення роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації (телебачення, радіо, друковані видання, соціальні мережі тощо) щодо надання достовірної та об’єктивної інформації про епідемічну ситуацію на території області та заходи, які вживаються для недопущення розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також необхідності проведення вакцинації населення.

11.2  З метою максимального виявлення захворілих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на ранніх стадіях захворюваності продовжити строки проведення розслідувань щодо встановлення кола контактних осіб, які захворіли, та джерел поширення інфікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

11.3  Вживати заходи, пов’язані з локалізацією кола осіб, інфікованих гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та недопущенням подальшого його розповсюдження.

11.4  Забезпечити моніторинг розвитку розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2, у разі виявлення тенденції щодо збільшення захворюваності, негайно вживати заходи реагування відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

11.5  здійснювати постійний епідеміологічний нагляд за розповсюдженням гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, на території Лозівської міської територіальної громади з метою своєчасного здійснення комплексу протиепідемічних заходів.

Термін дії: на період карантину

Загальний контроль за виконанням рішення позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Лозівської міської територіальної громади від 05 листопада 2021 року № 26 покласти на першого заступника міського голови – Олександра ЖИДКОВА.

Перший заступник міського голови,

перший заступник голови місцевої

комісії з питань ТЕБ та НС                              Олександр ЖИДКОВ

Секретар місцевої

комісії з питань ТЕБ та НС                                        Наталія ПЕТРЕНКО

–>

Джерело: Лозівська міська рада