У Лозівській тергромаді працюють консультаційні пункти з питань цивільного захисту

unnamed

Вони являються осередками просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань серед населення з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях. У пунктах допомагають громадянам оволодівати навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги.

Розміщені пункти в старостинських округах та КП «Житлово-управляюча компанія» у Лозовій. Рішення про їх створення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради, 9 листопада.

У пунктах можна отримати інформацію про небезпеки соціального, техногенного, природного характеру,  рекомендації щодо протипожежного захисту. Відвідувачі можуть ознайомитися з діями у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Дізнатися, як надається перша медична та домедична допомога, якими повинні бути дії при радіаційній та хімічній небезпеці, як правильно поводитися під час стихійних лих та природних катаклізмів, аварій на транспорті, як не стати жертвами тероризму.

Відповідальні за роботу пункту організовують розповсюдження на електронних носіях та у друкованому вигляді навчального, довідкового та інформаційного матеріалу про надзвичайні ситуації, у зоні яких або у зоні можливого ураження від яких, може опинитися населення.

Інформаційно-методична підтримка консультаційних пунктів надається Навчально-консультаційним пунктом м. Лозова Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області.

–>

Джерело: Лозівська міська рада