Що чекає на стоматологів, які працюють у поліклініках Лозівської громади

photo 2022 01 11 14 14 13 3

У Лозовій вирішують, що робити зі стоматологічним відділенням. На нараду 11 січня зібралися керівники громади, Лозівського територіального медичного об’єднання та працівники стоматології.

В Україні планують підвищити заробітну плату лікарям – до 20 тисяч гривень. Про це йдеться у проєкті постанови Кабміну.  Документ оприлюднили наприкінці грудня. Національна служба здоров’я має передбачити більше коштів для медиків, однак це не поширюється на стоматологію та протезування. Держава компенсує лише стоматологічні послуги дітям та допомогу у гострих (ургентних) випадках.

Щоб платити лікарям більшу зарплатню, у стоматологічному відділенні мають підвищити вартість послуг – майже удвічі. Після цього стоматологи у поліклініках не зможуть конкурувати з колегами-підприємцями. Наразі розглядають можливість, щоб стоматологи у поліклініках теж перейшли на приватну практику – стали ФОПами.

Лозівська громада – в межах законних повноважень – допомагатиме з приміщенням, обладнанням та комунальними послугами, запевнив стоматологів Олександр Жидков, перший заступник міського голови.

Після впровадження медичної реформи, лише у кількох громадах Харківської області зберегли стоматологічні відділення, у інших – перевели лікарів на приватну практику,розповів директора Лозівського ТМО Іван Жовтий.

Лозівські медики чекають на підписання постанови, після цього прийматимуть остаточне рішення. У стоматологічному відділенні наразі працює 21 лікар та 11 осіб середнього медичного персоналу.

–>

Джерело: Лозівська міська рада