Олександр Жидков бере участь у зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області

photo 2022 02 02 13 23 55 2

Проходять загальні збори сьогодні, 2 лютого, у Будинку рад під головуванням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко. Участь у засіданні бере голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, керівники та представники громад. Лозівську тергромаду представляє перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков.

Відкриваючи засідання Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що минулий рік був першим роком роботи в умовах об’єднаних територіальних громад та укрупнених районів, в умовах суттєво зміненого законодавства щодо повноважень та фінансових можливостей місцевих рад.

На порядку денному актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування області. Вивчили питання розширення участі місцевих рад у проєктах, спрямованих на розвиток територіальних громад. Обговорили роботу зі сприяння місцевим радам у підготовці та затвердженні Стратегії розвитку територіальної громади.

Розглянули положення про обласну шкільну спартакіаду «Майбутній олімпієць». Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва презентуючи проєкт нового спортивного заходу відзначила, що до програми змагань входитимуть чотири види спорту: баскетбол, міні-футбол, волейбол, контактні види спорту. Змагання проводитимуться у три етапи. На першому змагатимуться учні усіх закладів середньої освіти, на другому – першість пройде серед переможців у кожній громаді, на третьому – серед переможців районного рівня.

Також в порядку денному засідання асоціації є питання про особливості звітності посадових осіб органів місцевого самоврядування та затвердження Плану роботи Асоціації на 2022 рік.

–>

Джерело: Лозівська міська рада