Представники Лозівської громади побували на презентації інноваційних держпослуг у застосунку Дія

photo 2022 02 09 15 32 39

8 лютого у Києві відбувся четвертий Diia Summit на якому Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров презентував нові інноваційні та корисні держпослуги для українців у застосунку Дія. На запрошення організаторів заходу Лозівську міську тергромаду представила начальниця відділу Центр надання адміністративних послуг Катерина Нараган.

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що незабаром усі громадяни України, старші 60 років, отримають від держави безкоштовний смартфон і пільговий тариф. Назву для цієї послуги можуть обрати українці через застосунок Дія послуга «Опитування».  Окрім цього, тут можна буде голосувати за послуги, які потребують українці, а держава дізнаватиметься думку громадян щодо того чи іншого, сказав Президент.

На саміті анонсували новий підрозділ Дії – Дія.Безбар′єрність. Підрозділ запрацює у березні 2022 року. Його покликання – спростити комунікацію з державою для літніх людей, людей з інвалідністю та інших груп населення.

Розповіли про послуги: Шеринг техпаспорта в Дії, Автоматична реєстрація будівництва, Зміна місця реєстрації, Продовження та припинення грошової допомоги ВПО, Довідка про несудимість

Також організатори анонсували послуги, які з’являться у найближчому майбутньому: Перереєстрація авто, Заміна водійських посвідчень з доставкою додому, Заява у поліцію, Електронне резиденство.

–>

Джерело: Лозівська міська рада