Лозівська громада розширює співпрацю з ХНУВС

273810598 465899904979877 4634495972167638170 n

Лозівський міський голова Сергій Зеленський зустрівся з ректором Харківського національного університету внутрішніх справ Валерієм Сокуренком та керівниками інших громад. Під час зустрічі 17 лютого розглянули нові можливості систем нагляду та захисту, освітні пропозиції для випускників громади та діяльність територіальної оборони.

Міський голова обговорив із представниками сусідніх громад спільну підтримку Лозівського окремого батальйону територіальної оборони. Він зараз базується у Лозівській громаді.

Нам потрібно згуртуватися та більш плідно працювати. Ми органами самоврядування вже кілька разів збиралися та відпрацьовували захист населення, яким чином ми можемо допомогти. Допомога – це зміцнення матеріально-технічної бази. Пройшла обласна сесія,виділені кошти на територіальну оборону. Закликаю і громади підтримати ті напрямки,що забезпечують захист нашої держави. Ми готові для подальшої співпраці,  – зазначив Сергій Зеленський.

Лозівська громада продовжує підтримувати також правоохоронні органи. Щоб вони працювали оперативніше та якісніше, Лозівська міська рада затвердила програму «Безпечна громада» на 2021-2023 роки. Вона передбачає фінансування та комплекс заходів, зокрема обслуговування системи відеоспостереження та збільшення кількості камер – у громаді їх наразі більше 70. Відеофіксація та постійний моніторинг дозволяють запобігати правопорушенням та оперативно їх розслідувати.

Ректор університету зазначив, що зустріч відбувається у дні, коли Україна демонструє всьому світу свою єдність.  У непростий для держави час необхідні спільні зусилля органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів для забезпечення спокою і безпеки у кожній громаді. Валерій Сокуренко розповів про діяльність та можливості Харківського національного університету внутрішніх справ, зокрема акцентував увагу на підготовці поліцейських офіцерів громад, ініціював проведення спільних заходів з національно-патріотичного виховання, а також у культурній, спортивній, безпековій та інших галузях.

Генерал підкреслив, що університет готовий надати допомогу у питаннях організації навчання підрозділів територіальної оборони громад фахівцями кафедри вогневої, тактико-спеціальної підготовки, а бажаючі мають можливість вступити на навчання на кафедру військової підготовки, стати офіцерами запасу і отримати офіцерське звання «молодший лейтенант.

–>

Джерело: Лозівська міська рада