Немає світла по пів доби: у Чернівціобленерго пояснили причину екстрених відключень

Причина аварійної ситуації в енергомережі країни – нічна атака окупантів дронами-камікадзе на енергооб’єкти півдня України: Херсонщину, Миколаївщину, Одещину.

Про це повідомляє Чернівціобленерго, пише molbuk.ua

“На жаль, є влучання, частину об’єктів повністю зруйновано. На Одещині ситуація дуже складна, усі побутові споживачі без електропостачання і прогнозів щодо його відновлення в регіоні поки немає”, – йдеться у повідомленні.

За словами Олександра Кубракова, міністра інфраструктури, наразі майже 50 % критичної енергетичної інфраструктури України зруйновані, деякі з них – повністю.

Як відомо, внаслідок атаки ворожих дронів-камікадзе в ніч на суботу на Одещині завдано суттєвих руйнувань об’єктам енергетичної інфраструктури, без електропостачання лишилися тисячі споживачів.

ДТЕК в Одеській області повідомляє, що часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж у попередні рази після ворожих обстрілів. Влада пише, що може бути до 2-3 місяців.

“Без світла залишаються Одеса та майже вся область. Ситуація в енергетиці Одеської області залишається складною”, – зазначають у ДТЕК.

Одеська ОДА закликає жителів Одещини по можливості виїхати з регіону.

“Ми розуміємо, наскільки складно такий довгий час перебувати без електропостачання. Якщо ви розумієте, що найближчим часом вам буде складно обходитися без електроенергії і ви маєте можливість тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської області або за її межі, то це варто зробити”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що буковинці, як і всі українці, продовжують потерпати від відключень світла. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють, запроваджені екстрені обмеження електропостачання.


369