Коли очікувати масованих атак РФ: у Повітряних силах назвали дати

У Повітряних силах розповіли, що Росія скорочує інтервали обстрілів, щоб показати якісь результати Путіну перед річницею вторгнення до України. Крайніми датами атаки є 23-24 лютого. Також у ці дні можливі провокації з боку окупантів.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі “Українського радіо”.

“Вони постійно спішать щось довести Путіну, чи він сам хоче довести. Так, ми вже звикли, що до певних дат йде це (обстріли – ред.). Тут вже бачите – терміни починають тиснути. Вони хочуть до 23-го лютого – це у них день захисника вітчизни, а наступний день – це річниця вторгнення в Україну, яку вони хочуть захопити. От можливо і скорочують терміни обстрілів, щоб найбільше дошкулити Україні. Можна прогнозувати, що 23-24 число, це крайні дати, коли можливі масштабні обстріли від росіян”, – сказав він.

Загроза великого авіаудару по Україні

Низка аналітиків та віййськових експертів вважають, що Росія після невдач у наземних операціях може зробити ставку на повітряно-космічні сили. Для цього росіяни напередодні річниці початку повномасштабного вторгнення до України почали стягувати бойові літаки і гелікоптери до українських кордонів.

За оцінками британської розвідки, повітряно-космічні сили РФ, ймовірно, зберегли по всій РФ практично недоторканим парк із приблизно 1500 бойових літаків з екіпажем, незважаючи на втрату понад 130 одиниць від початку вторгнення

Втім, у Міноборони США не бачить ознак нарощування Росією авіації для масованої атаки на Україну. Водночас очільник Пентагону пообіцяв робити все можливе для отримання Україною якнайбільше засобів протиповітряної оборони.


0