У Чехії виготовляють надувні HIMARS, які стають обманками для росіян

В Чехії показали, як виробляють надувні далекобійні ракетні установки, які потім використовуються в Україні як обманні цілі для ударів російських окупантів. Відповідна інформація міститься у відеосюжеті чеського телебачення, присвяченому роковинам повномасштабної війни.

У сюжеті каналу Reporteri CT показано чеське виробництво надувних приманок, подібних до M270/M142 MLRS. На кадрах немає надувних HIMARS, однак у сюжеті йдеться і про них.

«Ми можемо виробляти 35 хибних цілей на місяць, таких як HIMARS», – сказав представник компанії.

Він не став повідомляти, скільки таких надувних приманок зараз може бути в Україні. За його словами, згідно з загальнодоступними джерелами, Росія знищила на 140% більше HIMARS, ніж було доставлено в Україну.

Видання також зауважило, що навіть такі муляжі є важливою зброєю для українців, адже Росія витрачає на знищення цих установок ракети вартістю сотні тисяч доларів.

У зведеннях Міноборони РФ регулярно звучить інформація про нібито знищення росіянами HIMARS – ймовірно, навіть у більшій кількості, ніж Україна взагалі має на озброєнні. У листопаді 2022-го і в Україні, і в Штатах повідомляли, що РФ не змогла знищити жодної установки, всупереч численним заявам про протилежне.

Додамо, влітку стало відомо, що росіяни також знищували дерев’яні муляжі HIMARS.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter