Україна отримає від союзників менше танків Leopard 2, ніж було обіцяно

Бундесвер вже розпочав навчання українських військових на бойових танках Leopard 2

Західним союзникам буде важко зібрати необхідну кількість танків Leopard 2 модифікації 2A6, щоб відправити їх в Україну, як було обіцяно. Наразі Україна отримає меншу кількість цих танків. Про заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє Bloomberg.

Раніше Берлін анонсував передачу Києву батальйону з 31 танка Leopard 2 у березні-квітні, а ще один батальйон – трохи згодом. Зараз у Німеччині кажуть, що вдалося зібрати лише половину батальйону. Німеччина і Португалія є єдиними двома країнами, які взяли на себе зобов’язання відправити в Україну версію Leopard 2A6. Зокрема, 14 танків пообіцяв уряд у Берліні і три – Португалія.

«Ми не досягнемо чисельності батальйону», – сказав Пісторіус.

За його словами, Польща зібрала близько 30 одиниць старої версії Leopard 2, що майже достатньо для стандартного українського батальйону чисельністю 31 одиниць, але багато з них перебувають у поганому стані і потребують ремонту, перш ніж їх можна буде розгорнути. Він додав, що ці танки прибудуть в Україну лише наприкінці квітня.

Наприкінці минулого місяця канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина та її союзники швидко сформують два батальйони бойових танків для України, а США пообіцяли надіслати 31 одиницю танків M1 Abrams.

Нагадаємо, що країни НАТО планують передати Україні таку кількість танків, аби сформувати кілька танкових бригад ЗСУ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter