Масове вбивство в Оленівці буде одним із звинувачень на трибуналі проти РФ

Масове вбивство українських військовослужбовців у колонії Оленівки на Донеччині стане одним із звинувачень, висунутих проти Росії на міжнародному трибуналі. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, винні обов’язково будуть знайдені й притягнуті до відповідальності.

«Шість місяців тому [29 липня] Росія здійснила жахливий теракт в Оленівці. Ми не дозволимо забути про цей злочин. Пам’ятаємо кожного загиблого українського воїна та боремося за покарання всіх винних у їхній загибелі. Винні будуть знайдені й притягнуті до відповідальності. Підступне масове вбивство в Оленівці буде одним із звинувачень на міжнародному трибуналі проти російського агресора», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що влада має повернути всіх українців додому з російської неволі і наразі працює заради цього.

29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. За інформацією Генштабу, росіяни намагалися приховати катування і вбивства полонених і тому підірвали колонію.

У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК «Вагнера» за особистою вказівкою Євгєнія Прігожина, не узгодивши це з керівництвом міноборони Росії. Підрозділи «Азову» оголосили полювання на причетних до вбивства військовополонених в Оленівці.

У жовтні Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що «не може пробитися силою до українських військовополонених, яких утримує РФ, однак поділяє розчарування України».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter