33-річного мешканця Чернівців звинуватили у пропаганді війни

За скоєне чоловікові загрожує до п’яти років тюрми

33-річному мешканцю Чернівців офіційно оголосили про підозру у пропаганді війни та публічних закликах до розправи над українцями. Чоловік репостив у соцмережах відео з російським спецназом, закликами про приєднання так званих ДНР/ЛНР до Росії, а також публікації про нібито необхідність ведення агресивної війни в Україні. Зараз чернівчанину загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як у четвер, 26 січня, повідомила прес-служба Чернівецької обласної прокуратури, 33-річний місцевий мешканець поширював проросійські дописи через свої власні сторінки у соцмережах. Чоловік, зокрема, репости відео з кадирівцями і заклики до розправи з «укронацистами».

«Через власний обліковий запис в одній із заборонених соціальних мереж, поширював дописи, зображення та відеозвернення щодо змін меж території України, а також із закликами до ведення агресивної війни та жорстокої розправи з «укронацистами». Чоловік репостив хвалебні оди про “успіх” спецназівців Кадирова у війні в Україні, а також заклики до приєднання так званих ЛНР/ДНР до складу РФ», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Мешканцю Чернівців уже оголосили про підозру на територіальну цілісність і недоторканність України та публічних закликів до агресивної війни (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 436 КК України). Вирішується питання щодо обрання громадянину запобіжного заходу. За скоєне чоловікові загрожує до п’яти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter