На Київщині встановлять акустичні датчики для виявлення російських ракет

У Київській області встановлять акустичні датчики, які допоможуть виявляти російські ракети та дрони для захисту критичної інфраструктури. Про це повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

За його словами, у той час, коли ракети чи дрони рухаються на низьких висотах, що складно для радіолокаційного виявлення, багато інформації про ці цілі надходять від жителів. Така інформація від людей є важливою для аналізу військовими, що дозволить вжити відповідних заходів.

«Було ухвалене рішення по можливості для захисту об’єктів критичної інфраструктури обладнати відповідними датчиками, які будуть у змозі збирати акустичну інформацію і своєчасно передавати для реагування підрозділами протиповітряної оборони», – сказав Нєбитов.

Він стверджує, що встановлення датчиків зможе захистити не лише критичну інфраструктуру чи підстанції, які постійно обстрілюють росіяни, а й інші об’єкти, на які будуть націлені удари.

«Це датчики додаткового збору інформації, які дозволять ППО отримувати інформацію не тільки з радарів, лінії 102, а і, наприклад, у тих місцях, де немає людей. Тому якщо інформація буде передана завчасно, це дозволить військовим збити дрон чи ракету», – додав начальник поліції.

Нєбитов зазначив, що оснащення спеціальними відеокамерами та акустичними датчиками буде у межах розвитку програми «Безпечна Київщина», на яку загалом виділили близько 77 млн грн, зокрема, на серверне обладнання, відеокамери, відповідні датчики тощо.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter