Аналітики ISW пояснили, з чим може бути пов’язана частіша поява Путіна на публіці

Кремль намагається показати Владіміра Путіна як лідера військового часу

Відновлення публічних появ президента Росії Владіміра Путіна, ймовірно, свідчить про те, що він став більше турбуватися про свою популярність й імідж у Росії. Про це заявляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Останніми днями Путін, схоже, частіше з’являється на публіці в російських містах і частіше робить розпливчасті заяви про вторгнення Росії в Україну порівняно з помітною відсутністю його публічної активності за межами Кремля протягом перших десяти місяців війни», – йдеться в повідомленні.

Аналітики зауважують, що 23 грудня Путін відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області (підприємство з виробництва озброєнь) і, як повідомляється, того ж дня планував відвідати машинобудівний завод «Уралвагонзавод» у Нижньому Тагілі, перш ніж в останню хвилину скасувати захід.

«Подібні появи, ймовірно, є частиною зусиль Кремля представити Путіна як лідера військового часу і відновити домінуючий наратив у внутрішньому інформаційному просторі в той час, коли Росія вступає в другий рік війни. Протягом свого правління Путін постійно покладався на особисту залученість, що допомогло йому створити імідж всевидючого і постійно присутнього правителя. Можливо, Путін намагається створити сприятливі умови в інформаційному просторі напередодні наступних президентських виборів у Росії на початку 2024 року», – кажуть в ISW.

Як інформував ZAXID.NET, раніше західні ЗМІ повідомили, що президент Росії отримує інформацію про хід війни в Україні із запізненням і після цензури. Письмовий звіт про стан справ на фронті Путін отримує щоранку, інформація в ньому ретельно вивірена, щоб наголосити на успіхах і применшити невдачі російської армії, стверджує WSJ. При цьому шлях фронтових зведень на стіл Путіна займає кілька днів і проходить через кілька служб.

Нещодавно американський Інститут вивчення війни (ISW) заявляв, що президент Росії Путін «подвоює спроби» зняти з себе відповідальність за ведення затяжної війни проти України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter