Росіяни з «Градів» обстріляли центр Херсона, є загиблі

Щонайменше семеро людей загинули і 58 отримали поранення внаслідок обстрілу центру Херсона російськими військами у суботу, 24 грудня. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Херсон. росіяни здійснили черговий терор – обстріляли центр міста. Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці»,зазначив він.

Тимошенко уточнив, що всі служби працюють на місці обстрілу, наслідки наразі з’ясовуються.

За його словами на зараз відомо про мінімум п’ятьох загиблих та 20 поранених в результаті обстрілу центра міста. Згодом він уточнив, що внаслідок російського терору, станом на 12:00 відомо про 35 поранених, 16 з них знаходяться у важкому стані.

За повідомленням місцевих пабліків, російські терористи завдали удару по місцевому ринку. Також у соцмережах почали з’являтися перші кадри з місця обстрілу.

На обстріл українського міста вже відреагував президент України Володимир Зеленський.

«Соцмережі скоріш за все позначать ці фото як «чутливий контент». Але це не чутливий контент – це реальне життя України та українців. Країна-терорист продовжує нести рускій мір у вигляді обстрілів цивільного населення. Херсон. Зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста. Це не військові обʼєкти, це не війна за правилами. Це терор, це вбивства заради залякування та задоволення»,написав він у Telegram.

Близько 13:00 Херсонська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок обстрілу Херсона кількість загиблих зросла до восьми людей. Водночас за уточненими даними Кирила Тимошенка, станом на 13:20 відомо про 58 поранених, з них 18 – важких, 7 людей загинули.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону заявив, що обстріл Херсона – це свідомий акт тероризму. Він наголосив, що поруч із місцем удару в Херсоні немає навіть об’єктів критичної інфраструктури, куди ворог міг би потенційно бити.

«Там немає жодного об’єкта критичної інфраструктури, по яким працює ворог. Це виключно удари по наших людях у вихідний день, коли люди на вулицях. Це свідомий акт тероризму, щоб якнайбільше цивільних загинуло у Херсоні», – зазначив Соболевський.

Також повідомляється, що центр Херсона обстріляли з РСЗВ БМ-21 «Град».

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що кількість загиблих в Херсоні зросла до 10.

«На цей момент у нас 55 поранених,… 10 загиблих. Із поранених 18 перебувають у важкому стані», – сказав очільник ОВА в етері телемарафону.

За його словами, наразі у Херсоні є гостра потреба у донорській крові. Мешканців міста, хто має змогу, просять здати кров у Херсонський центр крові.

Внаслідок ранкового обстрілу Херсона горіли 66 легкових авто, пожежі ліквідували.

«24 грудня близько 11:00 внаслідок чергового обстрілу РФ із реактивних систем залпового вогню по житловому району міста зайнялися 66 легкових автомобілів», – йдеться у повідомленні МВС.

Рятувальники протягом 40 хвилин ліквідували пожежі.

Зазначимо, що російські війська щодня тероризують Херсон обстрілами. Зокрема, напередодні, 23 грудня, російські окупанти завдали по Херсону ударів з реактивної та ствольної артилерії із застосуванням фосфорних боєприпасів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter