На Закарпатті затримали екс-міліціонера зі секретними даними про СБУ та «Азов»

Мешканець Білої Церкви мав при собі кілька флешок із даними військових баз і складів

Контррозвідка СБУ затримала колишнього міліціонера, який віз закордон флешку із даними військових з «Азову», співробітників СБУ, ГУР та 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Чоловік підтримував зв’язки із російським диверсантом Ігорем Безлером і працівниками так званої «міліції ДНР». Затримали чоловіка на пункті пропуску при спробі перетнути кордон з Угорщиною.

Про затримання колишнього співробітника МВС ввечері п’ятниці, 25 листопада, повідомила прес-служба СБУ. За даними спецслужб, екс-міліціонер вирішив перейти на бік росіян і щоб показати свою «користь» рашистам, зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху «Азов», а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

«Чоловік планував особисто передати дані до посольства Росії у Будапешті на флешці. Затримали його на пункті пропуску під час спроби перетнути державний кордон. З початком повномасштабної агресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником “русского мира”, але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема, розраховував стати “головним поліцейським” столиці та Київської області у разі захоплення регіону», – йдеться у повідомленні СБУ.

У прес-службі СБУ уточнюють, що затриманий був на прямому контакті із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримував дружні зв’язки з представниками так званої «міліції ДНР». Саме за їхньою вказівкою чоловік почав збирати засекречені дані про співробітників силових відомств України. Окрім картотеки українських військових, він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ: бази, склади, арсенали, місця їх розташування.

Під час обшуків у фігуранта кримінальної справи знайдено пістолет Макарова, символіку терористичної організації «ДНР» та забороненої в Україні комуністичної партії. Усі вилучені матеріали направили на експертизу. Наразі затриманому планується повідомлення про підозру за ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter