23-річному буковинцю висунули підозру через захоплення Путіним в Instagram

СБУ підозрює 23-річного мешканця Чернівецької області у підтримці агресії РФ проти України та у виправдовуванні дій окупантів. За даними слідства, хлопець у червні 2022 року в Instagram запостив відео, в якому звинуватив українців у війні з Росією, зазначив, що підтримує дії РФ та російського президента Путіна. За це йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Про оголошення підозри 23-річному буковинцю у п’ятницю, 15 липня, повідомила прес-служба СБУ Чернівецької області. Як зазначають правоохоронці, мешканець області на своїй сторінці Instagram опублікував відео, на якому озвучив підтримку збройної агресії РФ і підконтрольних їй незаконних збройних формувань проти України.

«Він намагався перекласти вину за розв’язану РФ війну на громадян нашої держави та виправдовував дії вищого політичного керівництва країни агресора. Це відео горе-блогера миттєво «розлетілося» в мережі інтернет», – йдеться у повідомленні СБУ.

У прес-службі Чернівецької обласної прокуратури додають, що відео хлопець поширив у червні 2022 року. «У розповсюдженому контенті він виправдовував злочинні дії окупантів, возвеличував президента країни-агресора та представників незаконних збройних формувань, утворених у 2014 році на території Донецької та Луганської областей. Також заперечував тимчасову окупацію частини територій України», – уточнюють у прокуратурі.

Наразі 23-річному мешканцю Буковини повідомили про підозру за ч.2 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter