Росіяни призначили кримінальника мером захопленого міста на Харківщині

Російські загарбники призначили кримінального авторитета Дмитра Чигринова керувати захопленим Вовчанськом

Російські окупанти призначили кримінального авторитета Дмитра Чигринова («Чижа») керівником окупаційної адміністрації містечка Вовчанськ у Харківській області. Водночас українські правоохоронці розшукують його за підозрою у викраденні людини, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень та вимаганні.

Як повідомив 12 липня начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, наприкінці жовтня минулого року у Вовчанську двоє осіб, ім’я одного з яких Чигринов Дмитро Сергійович, вчинили тяжкі злочини стосовно двох людей: викрадення та позбавлення волі, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а також вимагання. Слідчі до кінця року кожному з фігурантів повідомили про підозру і суд арештував їх на два місяці без права внесення застави. В середині лютого суд продовжив запобіжний захід для Чигринова, але вже з правом внести 545820 грн застави. 18 лютого Чигринов вніс необхідну суму застави і вийшов з-під варти.

«Навесні стає відомо, що Чигринова (кримінальне прізвисько – “Чиж”) оголошено “мером” окупованого Вовчанська. Мабуть це був найкращий кандидат серед тих, хто у Вовчанську підтримує окупантів», – зазначив Болвінов.

Він додав, що у травні гроші, які «Чиж» вніс як заставу, переказали на ЗСУ.

«Так злодій і колаборант профінансував прискорення власного покарання або смерті. Звичайно, якщо до того його не стратять самі окупанти. Щось мені підказує, що найбільш безпечним місцем для Чигринова був саме слідчий ізолятор», – зауважив Болвінов.

Нагадаємо, законного міського голову Вовчанська Анатолія Степанця, який перебуває в окупації з перших днів повномасштабної війни, ймовірно, викрадали. На інформаційних ресурсах окупантів було поширене відео з ним: посадовця змушували сказати «слава росії». Також окупаційні ресурси звинувачували його в перешкоджанні місцевим жителям отримувати російську гуманітарку.

Однак українські правоохоронці заочно оголосили Степанцю підозру в державній зраді. За інформацією прокуратури, 3 червня він брав участь у засіданні колаборантів в окупованому Куп’янську, де створили «тимчасову цивільну адміністрацію Харківської області», тобто тих територій, які російські загарбники зайняли в результаті повномасштабного вторгнення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter