Нарколога з Ужгорода затримали на хабарі у 5 тис. грн за довідку про тверезість

Лікар пообіцяв жінці видати довідку без обстеження на стан алкогольного сп’яніння

Лікаря Закарпатського обласного наркодиспансеру затримали на хабарі у 5 тис. грн за довідку про перебування у тверезому стані під час керування автомобілем. Медика викрили під час одержання грошей від жінки, яка хотіла отримати довідку про тверезість без проведення обстеження на алкоголь.

Як у вівторок, 28 червня, повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури, лікар-нарколог вимагав і отримав від жінки хабар у сумі 5 тис. грн. За ці гроші лікар обіцяв не проводити обстеження на рівень алкогольного сп’яніння, а видати довідку про тверезість.

«Лікар обіцяв без проведення необхідного медичного освідування надати жінці довідку про те, що вона не перебувала за кермом транспортного засобу у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння. Саме після отримання коштів за безпідставну видачу такого документа особу затримали», – йдеться повідомленні прокуратури.

Нарколога звинувачують за ч. 3 ст. 368 ККУ (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Наразі вирішується питання щодо повідомлення лікарю про підозру. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та із забороною займати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки.

P.S. У вересні 2022 року лікаря-нарколога Владлена Брича суд визнав винним за ч. 1 ст. 368 ККУ (отримання хабара службовою особою) та зобов’язав його сплатити 68 тис. грн штрафу. Крім того, обвинуваченому заборонено працювати на певних посадах протягом року.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter