Штайнмаєр заявив, що готовий до переговорів із Зеленським

Німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив готовність до розмови з президентом України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр готовий до переговорів з українським президентом Володимиром Зеленським. Про це у середу, 4 травня, повідомляє Die Zeit.

Під час візиту в Бухарест Штайнмаєр сказав, що хотів би висловити свою підтримку, зокрема під час діалогу з Зеленським, «якщо це можливо», і наголосив, що «німці всім серцем підтримують Україну».

Тим часом глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц перебував з візитом у Києві, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, спікером парламенту Русланом Стефанчуком та мером Києва Віталієм Кличком.

Повідомляється, що Мерц рекомендував канцлерові ФРН особисто приїхати до України.

Своєю чергою американське видання Politico з посиланням на джерела в Берліні повідомляє, що президент Німеччини не контактував з президентом України відтоді, як три тижні тому в ЗМІ з’явилася інформація про те, що в Києві нібито не хочуть його бачити, а запит на телефонну розмову поки що «залишається без відповіді».

Додамо, що раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що інформація про «небажання» Києва прийняти Штайнмаєра «заважає» візиту його самого в Україну.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський заявив, що ні президент Німеччини, ні його офіс офіційно не зверталися до Києва з приводу візиту в Україну.

12 квітня стало відомо, що президент Володимир Зеленський не захотів зустрічатися зі Штайнмаєром у Києві через тісні зв’язки останнього з Росією. Пізніше Штайнмаєр заявив, що був готовий приїхати до Києва разом із колегами з Польщі та країн Балтії, але, за його словами, «у Києві цього не хотіли».

Заступник глави ОП Андрій Сибіга заявив, що інформація про небажання України прийняти президента Штайнмаєра була «протокольним непорозумінням».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter