Росіяни нарощують інтенсивність ведення наступу на сході України, – Міноборони

Росіяни готуються до ще більшої активізації бойових дій на сході України

Війська держави-терориста Росії готуються до ще більшої активізації бойових дій на сході України. Про це на брифінгу в суботу, 30 квітня, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, інформує Інтерфакс-Україна.

«Російські війська поступово нарощують інтенсивність ведення наступу на сході України одночасно в усіх напрямках. І найбільша його активність зараз спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Крім того, відзначені ознаки підготовки агресора до ще більшої активізації бойових дій», – розповів він.

Як повідомили в Міноборони, про це свідчать окремі підготовчі дії ворога. Наприклад, у Балаклійській центральній районній лікарні звільняються ліжко-місця та обладнано додатковий польовий госпіталь. В той самий час у російському місті Ростов-на-Дону на території військового госпіталю окупанти розташували додаткові холодильні установки для зберігання тіл загиблих.

До слова, наразі ворог зосередив свою увагу на декількох оперативних напрямках. Зокрема: на Луганщині хочуть здолати оборону ЗСУ на Попаснянському напрямку, у Гірській громаді та в Рубіжному.

На Слобожанському напрямку ворог зосередив основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і завданні вогневого ураження підрозділам ЗСУ.

У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському, Сєвєродонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, на Попаснянському та Курахівському напрямках.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter