У румунських горах знайшли тіло заблукалого українського туриста

На Мармароському хребті, на території Румунії, волонтери знайшли тіло заблукалого українця. Крім того, поблизу знайшли мешканця Києва, про зникнення якого повідомляла його сестра. Чоловік – з обмороженнями ніг та не може рухатися самостійно. Припускають, що загиблий є батьком киянина, з яким вони разом пішли в гори. Відомо, що разом з ними був ще третій чоловік, якому вдалося пробратися на територію Румунії. Вони могли бути частиною великої групи туристів, яких із ранку вівторка, 5 квітня, шукали у засніжених горах.

Як у середу, 6 квітня, повідомила прес-служба ДСНС Закарпаття, вчора гірські рятувальники отримали два виклики: один про групу із семи людей, які потребували допомоги на Мармароському масиві, а також про двох мешканців Києва – батька і сина, – які заблукали у тому ж районі. Чи були ці двоє людей у складі великої групи із семи туристів, наразі невідомо. Також не повідомляється, що саме вони робили у горах. За інформацією рятувальників, група людей була одягнена не за погодою.

Виклик про зникнення двох людей в районі гори Піп Іван Мармароський, що поблизу кордону з Румунією, надійшов рятувальникам у вівторок, 5 квітня, о 09:40. «Громадянка повідомила про те, що її брат та батько пішли в гори у район гори Піп Іван Мармароський Рахівського району і не виходять на зв’язок. За попередньою інформацією, 4 квітня вони пішли в гори в складі групи з 10 осіб», – йдеться у повідомленні рятувальників.

У прес-службі ДСНС Закарпаття ZAXID.NET уточнили, що заявниця не могла повідомити точного місця знаходження батька і брата, але відправила координати останнього місця перебування зниклих, за якими вийшли гірські рятувальники. Це була полонина Струнга, однак тут мешканців Києва не знайшли. За інформацією ДСНС, пошуки продовжувалися і вночі. Робота рятувальників була ускладнена через погодні умови: зараз у горах хуртовини. Разом із тим, в районі гори Піп Іван Мармароський водночас тривали пошуки групи із семи осіб, яких згодом знайшли на полонині Лисича.

Вночі середи, 6 квітня, о 03:15 заявниця вийшла на зв’язок із рятувальниками та повідомила, що її брата знайшли волонтери на території Румунії. За попередньою інформацією, у нього – сильне обмороження ніг. «Під час проведення пошуків волонтерами було також виявлено тіло чоловічої статі, ймовірно батько киянина», – зазначають у ДСНС. Наразі вирішується питання про транспортування потерпілого та тіла загиблого. Родичі волонтерів у соцмережі повідомляють про те, що рятівники киянина разом із ним пробули всю ніч у горах, зараз очікують на вертоліт із Румунії.

Зазначимо, ввечері вівторка, 5 квітня, Держприкордонслужба повідомила про сімох осіб, які через погіршення погодних умов застрягли у горах та потребували допомоги. Відомо, що групу виявили прикордонники у закинутому будинку лісника в районі гори Піп Іван Мармароський, що поблизу кордону з Румунією. Наразі невідомо, чи були двоє киян, яких шукали поблизу у той же час, частиною групи із семи людей, яких прикордонники спільно з рятувальниками знайшли на полонині Лисича. У соцмережах також повідомляють про ще одного чоловіка, який таки зміг пробратися в Румунію. Відомо, що всі потерпілі були одягненні не за погодою. Мету їх перебування у горах встановлюють правоохоронці.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter