Олександр Усик погодився провести реванш з Ентоні Джошуа

Реванш між Джошуа та Усиком має відбутись у червні

Боксер Олександр Усик виїхав з України для підготовки до бою-реваншу з Ентоні Джошуа. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у коментарі виданню «Трибуна».

«Ми бачимо, скільки спортсменів їдуть та перемагають. Ми зробимо все, щоб вони їхали. Наразі Олександр Усик поїхав тренуватися, у нього буде бій за звання чемпіона світу. Для нас дуже важливо, щоб він переміг і ще раз сказав усьому світу, що він завжди буде проти війни і він за мир. Це для нас дуже важливо», – розповів чиновник.

Менеджер українського боксера Егіс Клімас підтвердив цю інформацію, додавши, що Усик може вільно перетинати кордон, оскільки він є багатодітним батьком. У свою чергу, промоутер його суперника Едді Хірн скептично сприйняв новину про від’їзд Усика і заявив, що не вірить у можливість реваншу в теперішніх умовах. У першому поєдинку Усик переміг Джошу рішенням суддів і став чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями IBF, WBA Super, IBO і WBO. Попередньо другий бій між боксерами має відбутись у червні.

Напередодні стало відомо, що друг Усика боксер Василь Ломаченко відмовився від поєдинку з Джорджем Камбососом-молодшим, щоб залишитися та захищати Україну. Попри заборону виїзду з країни чоловіків від 18 до 60 років, 34-річний Ломаченко міг отримати такий дозвіл – заради чемпіонських боїв.

До початку вторгнення Росії в Україну і Усик, і Ломаченко мали подібні політичні погляди і відзначились низкою скандальних заяв про «братські народи», «важливу роль РПЦ» тощо. Одразу після початку війни обоє вступили до лав територіальної оборони України.


Усик і Ломаченко вступили до лав територіальної оборони України

Попри війну українські спортсмени, які мають можливість, продовжують брати участь у міжнародних змаганнях та здобувати перемоги. Зокрема, українська збірна інваспортсменів посіла друге місце в загальнокомандному заліку Паралімпіади, здобувши рекордні 29 медалей.

Шість українських легкоатлеток поїхали на чемпіонат світу, де Ярослава Магучіх стала чемпіонкою зі стрибків у висоту в приміщенні, а Марина Бех-Романчук здобула срібло в потрійному стрибку. Представництво України на чемпіонаті було б більшим, проте частина спортсменів не змогла виїхати зі своїх міст через бойові дії. Після завершення змагань більшість легкоатлеток залишились далі тренуватися за кордоном.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter