Підсумки восьмого дня війни

Росіяни продовжують цинічно обстрілювати мирних мешканців та руйнувати їхнє житло. Лише у Чернігові через атаку по житлових будинках загинули щонайменше 33 людини, а у Харкові рятувальники зафіксували понад 40 пожеж у будинках через обстріли. Ворог нападає, проте не може там закріпитись, адже наші військові тримають оборону та знищують цілі колони техніки та ворожі літаки.

ZAXID.NET підбиває підсумки восьмого дня війни та коротко розповідає про наші перемоги та втрати.

Звідки атакували

Росіяни схоже хочуть знести Харків з лиця землі. Місто уже кілька днів активно обстрілюють, лише за 3 березня через обстріли виникли пожежі у понад 40 житлових будинках. Ворог також б’є по трансформаторних підстанціях та міській інфраструктурі.

Вночі росіяни нанесли авіаудар по містечку Ізюм на Харківщині. Але наші військові тримаються оборону – вони розгромили першу танкову армію Росії під Харковом. Вона вважалась елітним підрозділом в РФ.

Російська авіація літала й над Черніговом, там атакували будинки та дві школи. Відомо про 33 загиблих. Також росіяни обстріляли нафтобазу, пожежа спалахнула у резервуарі з 4 тоннами пального.

Неспокійно було й на Сумщині, у Охтирці було знищено машинне відділення Охтирської ТЕЦ. Немає опалення та електроенергії.

Біля Запоріжжя росіяни атакували Енергодар та намагались захопити Запорізьку АЕС. Місцеві героїчно захищали місто та закидували ворожу техніку «коктейлями Молотова».

Обережними варто бути мешканцям Херсона, куди напередодні прорвались російські війська, адже вони почали мінувати вулиці.

Ми зробили підбірку, як російська армія знищує українські міста. Фото до та після.

Втрати російських окупантів

Українці ліквідували генерал-майора ВДВ Росії Андрія Суховецького. Наразі це найбільш високопоставлений російський військовий, ліквідований за час вторгнення Росії.

Українські військові збили два російські літаки-винищувачі. Над Ірпінем знешкодили Су-30, а біля Волновахи — Су-34. Під Харковом наші військові розгромили та взяли в полон другий елітний підрозділ російської армії.

Росіяни здаються в полон цілими підрозділами та визнають, що їх кинули в Україну як гарматне м’ясо. Вони скаржаться, що уже кілька днів нічого не їли та хочуть повернутись додому.

Станом на ранок 3 березня втрати Росії серед особового складу сягли 9 тис. військових. За тиждень війни українці також знищили таку ворожу техніку:

  • танків ‒ 217 одиниць,
  • ББМ ‒ 900,
  • артилерійських систем – 90,
  • реактивних систем залпового вогню – 42,
  • засоби ППО – 11,
  • літаків – 30 (інформація уточнюється),
  • гелікоптерів – 31 (інформація уточнюється),
  • автомобільної техніки – 374,
  • легкі швидкісні катери – 2,
  • цистерн з пальним – 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3.

Втрати ЗСУ та мирного населення

На жаль, сьогодні були втрати й серед українців. У Чернігові унаслідок авіаударів по житловому сектору загинули щонайменше 33 людини, ще 18 травмовані.

Росіяни нанесли авіаудар по містечку Ізюм на Харківщині. Внаслідок бомбардування загинуло щонайменше восьмеро людей, двоє з них – діти. Унаслідок авіаудару по ТЕЦ в Охтирці загинули двоє людей.

Унаслідок обстрілів на Одещині загинули дві людини, ще одна поранена.

Поліція також повідомляє, що станом на 3 березня в українських містах загинуло 19 поліцейських, 60 поліцейських отримали тяжкі поранення, двоє зникли безвісти.

Хроніки вторгнення Росії. День восьмий – у прямій трансляції ZAXID.NET

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter