Зеленський закликав олігархів і політиків вернутись в Україну за 24 години

Президент України Володимир Зеленський закликав усіх бізнесменів та політиків, які виїхали з України на тлі російської загрози, повернутися впродовж 24 годин. Про це він сказав у понеділок, 14 лютого.

«Я б зосередився на нашому менеджменті, нашій країні, на людях, які сьогодні, деякі, перебувають за кордоном, депутати деяких партій, я не хочу навіть назви говорити, ви всі розумієте, що це за люди. Мені здається, що це серйозний виклик. Я думаю, що ми повинні дати їм сигнал – справедливий, насамперед від Верховної Ради, від спікера, від держави, і я від себе особисто хотів би їх попросити, щоб протягом 24 годин вони вже когось зі своїх рідних привезли, щоб вони таки вже повернулися в країну», – сказав Зеленський на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Він наголосив, що це є важливим моментом, «моментом єдності нашої країни».

Раніше в соціальних мережах стали ширитися чутки, нібито президент України відправив дружину і дітей до Італії. Зеленський цю інформацію спростував.

«Моя родина завжди зі мною, завжди з Україною, і це без пафосу. Я президент, моя дружина – не просто дружина, вона перша леді, і повинна показувати своїм прикладом, як повинні себе вести сім’ї. Це необов’язково для всіх інших, але це принципова річ, дуже важлива для держави, для суспільства – підтримувати Україну, бо ти є українець. Громадянин – не той, у кого паспорт, а той, хто сьогодні в Україні», – сказав президент, якого процитувало «Радіо Свобода».

Нагадаємо, увечері в неділю, 13 лютого, «Українська правда» повідомила, що українські бізнесмени й олігархи чартерними рейсами залишили Україну. У цій публікації йшлося, що Україну покинули Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Вадим Столар, Вадим Новинський та інші. Також за кордоном перебувають більше 20 народних депутатів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter