Зеленський погодився зустрітись із Путіним у Туреччині

Президент України Володимир Зеленський (на задньому плані) і президент Росії Владимир Путін під час зустрічі в «нормандського формату» у Парижі, 9 грудня 2019 року

Президент України Володимир Зеленський погодився на зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним у Туреччині. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, інформує «Бабель» з посиланням на турецькі ЗМІ.

На запитання журналіста, чи зможе Анкара звести Зеленського та Путіна за одним столом переговорів, Ердоган відповів, що очікує візиту останнього до Туреччини після повернення з Китаю. З Кремля щодо цього «отримали позитивну реакцію» і наразі погоджують дату.

«Зараз ми визначимося з датою. Тоді, я сподіваюся, ми хочемо провести цю зустріч, щоб зібрати разом Путіна і Зеленського на високому рівні. Наша домовленість із паном Зеленським саме у цьому напрямі. Я вірю, що це дасть можливість новому формату. Надія на це виникла в мене під час зустрічі з Зеленським», – цитує турецьке видання Anadolu слова Ердогана.

Своєю чергою, речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що Москва не відкидає можливості зустрічі президента РФ Володимира Путіна з українським президентом Володимиром Зеленським у Туреччині. Однак поки що остаточного розуміння та домовленостей немає.

«Щодо ініціативи організації на турецькій землі зустрічі Путіна і Зеленського – поки розуміння нема, тому і прикладної розмови про це нема. Ніхто не відкидає це», – цитує Пєскова КП.

Зауважимо, що наразі в Офісі українського президента не відреагували на слова Ердогана. Однак президент України Володимир Зеленський неодноразово пропонував президенту країни агресора провести зустріч у будь-якому форматі.

Напередодні Ердоган під час офіційного візиту до Києва підтвердив пропозицію провести українсько-російські переговори у Туреччині.

Ердоган наголосив, що Туреччина керується логікою «думати, як знизити градус, замість того, щоб роздмухувати пожежу», і готова робити все можливе, щоб «завершилася криза двох сусідніх через море дружніх країн», пише «Інтерфакс-Україна».

Як інформував ZAXID.NET, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що Україна готова перенести засідання ТКГ щодо Донбасу до Стамбулу.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter