Русинського активіста із Закарпаття затримали за поширення російської пропаганди

За поширення фейків про ЗСУ і випрадовування злочинів росіян закарпацтю загрожує до 5 років тюрми

СБУ затримала русинського агітатора із Закарпаття, який поширював поширював російські наративи щодо «нацизму» в Україні, виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію РФ проти України. Закарпатцю оголосили про підозру, за скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як у вівторок, 28 березня, повідомила прес-служба СБУ Закарпаття, йдеться підозрюється мешканець Ужгородського району, який у соцмережах виправдовував дії росіян і заперечував та заперечував збройну агресію Росії. Правоохоронці імені підозрюваного не називають, проте, за даними ZAXID.NET, йдеться про відомого скандальними та провокаційними акціями на Закарпатті Івана Данацка.

«Агітатор поширював дописи, в яких визнавав правомірними дії керівництва рф та поширював російські наративи щодо «нацизму» в Україні. Незаконні референдуми у тимчасово захоплених районах України чоловік називав «волевиявленням» громадян, а провину за злочини російських військових перекладав на «світове правління». Також підозрюваний звинувачував ЗСУ у знищенні українських населених пунктів та мирного населення», – йдеться у повідомленні СБУ.

У прес-службі Закарпатської обласної прокуратури уточнюють, що мешканець села Анталовці в окремих публікаціях чоловік писав, що люди на окупованих територіях бажають приєднання до Росії, а Україна не виконує таке «волевиявлення» людей. Експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань та заперечень збройної агресії РФ проти України.

Під час обшуків у будинку закарпатця правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинів. Чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter