В Україні запустили додаток для пошуку зниклих безвісти дітей

Додаток допомагає розшукати тих, кого незаконно вивезли до Росії чи Білорусі

Національна поліція України спільно з американською організацією Find My Parent розробили мобільний додаток Reunite Ukraine, спрямований на пошук зниклих безвісти дітей. Додаток запустили в тому числі для пошуку неповнолітніх, яких незаконно депортували в Росію.

Про це повідомили у прес-службі комітету гуманітарної та інформаційної політики у п’ятницю, 7 квітня. Reunite Ukraine працює із залученням технології ШІ, яка допомагає якомога ефективніше знайти інформацію про зниклих людей. ШІ зіставляє дані родичів, і в разі збігу інформації передає працівникам поліції на перевірку.

«Якщо завдяки таким інструментам ми знайдемо навіть одну дитину або возз’єднаємо навіть одну родину – це вже буде маленькою перемогою. І з кожним кроком ми зможемо повернути всіх українських дітей додому. Це й можливість для нас безпечно отримати від небайдужих людей інформацію про дітей, які знаходяться на території держави-агресора та Білорусі», – повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Особи, дані яких збігаються в застосунку та дані яких перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

Щоб скористатися додатком, потрібно завантажити його в App Store чи Google Play та творити профіль, вказавши інформацію про себе та свою родину. Важливо додати фото людини, яка розшукується.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter