Полтавські підприємці продавали в Росію інструменти для створення ЗРК С-300

Підприємці продавали інструменти для комплексів, які щодня обстрілюють Україну

Служба безпеки України на Полтавщині викрила двох підприємців, які постачали до Росії обладнання для виробництва зенітно-ракетних комплексів С-300. Інструменти підприємці постачали до Курського електроапаратного заводу та московського підприємства, яке виготовляє комплектувальні елементи для С-300, повідомили у прес-службі СБУ у четвер, 11 травня.

За даними правоохоронців, постачання інструментів для росіян налагодили керівник полтавського підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник-бізнесмен, який досі має компанію на території Росії. Чоловіки приховано переправляли продукцію для структур, які виготовляють ЗРК та їхні компоненти для російських окупантів. Продукцію надсилали до однієї з країн Південного Кавказу, аби не викликати підозр.

«Серед “замовників” товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту РФ. Також ділки контактували з московським підприємством “НПП Торий”, яке виготовляє компоненти для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400. У результаті комплексних заходів співробітники СБУ запобігли вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару», – повідомили у прес-службі СБУ.

Під час обшуків у компаніях фігурантів виявили документи, які засвідчують продаж інструментів до Росії, печатки російських компаній, які працювали з фігурантами, а також боєприпаси до автомата. Підприємцям повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 ККУ (колабораціонізм), а керівнику підприємства за зберігання боєприпасів – ще за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю). Чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі зі штрафом та неможливістю обіймати посади до 15 років із конфіскацією майна.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter