Харків’янин намагався провезти в Україну незадекларованих 120 тис. доларів

Гроші в харків’янина знайшли під час огляду автомобіля

Митники запобігли незаконному ввезенню валюти на 3,7 млн грн (120 тис. доларів) до України з Угорщини, повідомила 12 травня Державна митна служба.

Як йдеться в повідомленні, повертаючись із Євросоюзу на автомобілі, 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор». Вони запевнили інспекторів, що переміщують виключно особисті речі. Втім, у процесі ретельної перевірки автомобіля митники виявили серед особистих речей подорожуючих 120 тис. доларів США, про які громадяни не повідомили під час усного опитування.

Держмитслужба нагадала, що згідно з вимогами митного законодавства, без декларування дозволяється переміщувати через кордон валютні цінності у сумі, еквівалентній 10 тис. євро на одну особу.

Своєю чергою закарпатський журналіст Віталій Глагола зазначив, що харків’янин сказав митникам, що не знав про потребу декларувати валюту.

У результаті водієві призначили штраф у 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування. Водночас ще 100 тис. доларів підлягає тимчасовому вилученню.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter