Уряд виділив 1,2 млрд грн на посилення оборонних рубежів у двох областях

Військові зміцнюють північно-східний кордон України

Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету понад 1,2 млрд грн на посилення оборонних рубежів північно-східних регіонів України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у вівторок, 15 серпня.

«На запит Харківської та Чернігівської ОВА спрямовуємо 911,5 млн грн для Харківщини та понад 363 млн грн для Чернігівщини на будівництво військових інженерних та фортифікаційних споруд»,зазначив посадовець.

За словами Шмигаля, замовниками та виконавцями відповідних робіт є обласні військові адміністрації

«Україна щоденно зміцнює свою обороноздатність», – додав прем’єр.

Зауважимо, що раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначав, що обороноздатність «залишається першим і головним спільним завдання».

«Наша прикордонна область щодня потерпає від постійних обстрілів окупантів, армія РФ не полишає спроб прориву нашої оборони, кожного дня ЗСУ ведуть складні бої», – пояснив Синєгубов.

Північ України також залишається під постійним вогнем російських військ. Лише минулої доби на Чернігівщині Сили оборони України відбили вилазки двох російських диверсійно-розвідувальних груп.

Сили оборони готуються до будь-якого варіанту розвитку подій, хоч наразі ознак того, що російські війська планують наземний наступ з півночі, наразі немає, запевнили раніше в командуванні Об’єднаних сил ЗСУ.