Україна повернула тіла 64 загиблих військовослужбовців

Загалом до України вже повернули тіла 1893 українських військових

Україна повернула тіла та останки 64 полеглих військовослужбовців, які загинули на фронті. Про це повідомили у п’ятницю, 6 жовтня, у прес-службі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Репатріацію провели за сприяння СБУ, МВС та інших правоохоронних органів. Крім того, до повернення тіл загиблих українців долучилися представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Сьогодні за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців України. Своєю чергою, українською стороною, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, російській стороні передано тіла останки комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України», – повідомили у прес-службі Координаційного штабу.

За даними штабу, ЗСУ забезпечать безпечне перевезення репатрійованих тіл до судмедекспертів. У відповідних установах встановлять особи загиблих захисників.

Нагадаємо, 15 вересня Україна повернула ще 51 тіло загиблих українських військовослужбовців. Загалом за два роки роботи вдалося репатріювати тіла 1893 українських оборонців.