Росія хоче завершити війну до 2026 року, – Буданов

Російська Федерація хотіла б завершити розвʼязану проти України війну до кінця 2025 – початку 2026 року. При чому Москва сподівається завершити її своєю перемогою.

Таку заяву зробив Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов на 20-й щорічній конференції YES (Ялтинська європейська стратегія), що відбулася в Києві, пише УНІАН. За його словами, рубіж 2025 року – початок 2026-го для Кремля є ключовим.

“Вони й хочуть усе це закінчити, бо за їхніми власними підрахунками, Російської Федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати – це обрій від 30 років – випадають взагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, чого вони прагнуть”, – пояснив він.

У Росії очікують, що влітку 2025 у них почнуться “всі проблеми”. Буданов зазначив, що тоді поєднаються як фінансово-економічний, так і соціально-політичний фактор.

Зараз РФ бореться із погіршенням економічної ситуації, бо розуміє, що спад уже відчутний. Проте нинішня ситуація – далеко не пік.

“Вони прогнозують, що приблизно в період літа 2025 року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. З цим, до речі, пов’язано багато процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти у цей період так, як би їм хотілося”, – продовжив керівник української розвідки.

До того ж дедалі гострішим в Росії стає питання недобору до лав армії. Вже влітку 2025 року в Москві зіткнуться з дилемою – оголошувати нову мобілізацію або зменшувати інтенсивність бойових дій, що зрештою може стати для ворога критичним.


485

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *