Загибель військових на Донбасі: Рада вимагає від Росії негайного припинення бойових дій

Загибель військових на Донбасі: Рада вимагає від Росії негайного припинення бойових дій
Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців.

Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. 

Парламент вимагає Росію припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України, зокрема за останню хвилю ескалації у зоні конфлікту.

“Верховна рада вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов’язання та вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує та фінансує, їхню зброю і техніку та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами”, – сказано у тексті документу.

ВР закликає до посилення міжнародного політичного й економічного тиску на Росію. “Рада звертається до міжнародних організацій і міжнародних юрисдикційних інституцій із закликом вжити всіх можливих заходів задля розслідування випадків серйозних порушень міжнародного права в ході збройної агресії Російської Федерації проти України”, – підкреслюється у документі.


0