РНБО запроваджує санкції проти ще 12 контрабандистів – Зеленський

РНБО запроваджує санкції проти ще 12 контрабандистів – Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення про запровадження санкцій проти другої частини контрабандистів.

Його заяву опублікував телеканал Україна 24.

“Рада національної безпеки і оборони запроваджуватиме санкції до другої частини контрабандистів. Застосують санкції до 12… фізичних і юридичних осіб”, — уточнив Зеленський.

Подробиці і імена людей зі списку поки не відомі. Глава держави додав, що нові санкції – ще не кінець.

Раніше повідомлялося, що 2 квітня Рада національної безпеки і оборони України застосувала персональні санкції до десяти головних контрабандистів країни.

“Це – економічний тероризм проти України. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів грн, які недоотримав державний бюджет України, з них більш як 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці. Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи, майно осіб, яких за аналітичними даними апарату РНБО та за даними Служби безпеки України можна назвати топ-десяткою української контрабанди”, – зазначив тоді президент.

За його словами, РНБО і надалі застосовуватиме санкції до причетних до контрабанди осіб.

До списку десяти найбільших контрабандистів України увійшли також двоє буковинців – бізнесмени Юрій Кушнір та Олександр Єрімічук. Учора президент Зеленський позбавив громадянства останнього.

Окрім того, під санкціями перебувають 9 фірм, зареєстрованих у Чернівецькій області.


130