Імунолог спрогнозував новий стрибок захворюваності на COVID-19 в Україні

Імунолог спрогнозував новий стрибок захворюваності на COVID-19 в Україні
Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій заявив, що після Великодня і травневих свят в Україні слід очікувати збільшення кількості хворих на коронавірус. За його словами, зростання захворюваності буде не таким великим, як у березні.

Про це лікар розповів в ефірі програми “Сьогодні Ввечері” на телеканалі “Україна 24”. Як зазначив спеціаліст, будь-які контакти, які відбудуться на великодні свята, будуть сприяти збільшенню кількості хворих на COVID-19.

“Я не думаю, що це буде значне зростання, і ми не можемо говорити про рівень березня. Але протягом тижня після Пасхи будуть ще гробки, люди відвідуватимуть могили родичів. Можна очікувати зростання захворюваності протягом 1-1,5 тижня”, – повідомив Лапій.

Крім того, лікар заявив, що не варто сильно сподіватися на “природний травневий карантин”, оскільки “багато людей поїдуть на дачу, в гості, будуть чекати родичів, друзів”.

“Так чи інакше вони поїдуть на могили, і контакти все одно будуть, навіть якщо говорити безпосередньо про Великдень”, – додав Лапій.


0