Стало відомо, скільки гаджетів придбають для українських вчителів

Стало відомо, скільки гаджетів придбають для українських вчителів
Для проведення дистанційних уроків уряд закупить 400 тисяч технічних пристроїв

Майже мільярд гривень, які уряд України розподілив між місцевими бюджетами для боротьби з наслідками коронавірусу у школах, буде витрачено зокрема на закупівлю ноутбуків для вчителів, що ведуть дистаційні уроки. Про це йшлося в ефірі телеканалу “Дом”, пише Главком.

Як зазначив заступник міністра освіти з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький, рік тому вчителі не мали такої можливості забезпечити рівень дистанційного викладання, як сьогодні.

“За цей період, за ці короткі вісім місяців багато чого зроблено. Впроваджено електронні щоденники і журнали, ними вже користуються понад 300 шкіл. Вони безкоштовні”, – сказав він.

За даними Міносвіти, у школи вже закупили понад 400 тисяч одиниць техніки. У деяких київських школах техніку навіть можуть надавати учням, у яких немає своїх гаджетів.

Щоб карантинні обмеження не впливали на навчальний процес, в планах у МОН також є розвиток Всеукраїнської школи онлайн. На платформі вже доступні майже дві тисячі уроків.

Згодом уроки будуть і з субтитрами російською мовою для дітей з тимчасово непідконтрольних Україні територій.

Додамо, що у липні 2020 року соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” проведено дослідження щодо освіти в пандемію. Зокрема про брак технічних засобів для дистанційного навчання повідомили близько 20–30% громадян у невеликих містах (до 100 000 мешканців). Про погану якість інтернету зауважили 21% опитаних, про відсутність пристроїв для онлайн-навчання – 19%.


18