Окупанти на Донбасі передали Україні списки полонених на обмін

Окупанти на Донбасі передали Україні списки полонених на обмін

Україна нарешті отримала від представників окупаційної “влади” ОРДЛО списки на обмін полоненими.

Про це повідомляє “Україна 24”.

“Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще півроку тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і в квітні цього року ми все -таки ці списки отримали. Зараз йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють”, – повідомила член української делегації в ТКГ Тетяна Іванова.

За її словами, обмін списками став “маленьким, але істотним кроком” для організації обміну утримуваними особами. Іванова не знає, скільки людей вдасться повернути:

“Складно говорити про кількість людей, які повернуться, оскільки інформація з того боку не відповідає дійсності. На минулому засіданні ТКГ було запропоновано, щоб Україна прийняла 4 людини. Це не в рамках обміну, це як би їх добра воля. І глава української делегації сказав, що ми готові прийняти й інших, кого б нам не передали. На жаль, це трактується по-іншому. Ще рано говорити, скільки чоловік ми передамо і скільки отримаємо, тому що тільки почалася робота з цими списками “, – підсумувала вона.


2