Через депозити можуть позбавити субсидій: у Кабміні планують внести зміни

Через депозити можуть позбавити субсидій: у Кабміні планують внести зміни

Кабінет міністрів найближчим часом підніме до 100 тис. грн суму депозитів, які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“З’явилося три нові критерії – була одна машина, стало дві, які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії. Було одне житлове приміщення, стала наявність двох, і третій — депозит. Це та історія, яка потребує аналізу. Позаяк депозит 56 тис. грн може бути навіть у пенсіонерки, яка там собі відкладала. Найближчим часом ми внесемо зміни, ми поправимо трошки ці речі, щоб заспокоїти людей… Зараз 56 тис. грн, а ми піднімемо до 100 тис. грн. Це точно”, — сказала Лазебна .

Також міністр відповіла, що після верифікації в субсидії може бути відмовлено близько 3% домогосподарств, за іншими критеріями, не пов’язаними з наявністю депозитів.

Спочатку травня Кабмін зобов’язав претендентів на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних платежів подавати разом із заявкою декларацію про доходи та витрати.

Крім зазначених змін документ також розширює перелік джерел доходів, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Зокрема, тепер доходи від розміщення депозитів та дивіденди від цінних паперів враховуються при призначенні субсидій.


0