Українська вчителька вже півтора місяця без запасів кисню сходить на найвищу гору світу

Українська вчителька вже півтора місяця без запасів кисню сходить на найвищу гору світу
Вчителька географії Христя Мохнацька уже місяць здійснює пробні сходження на найвищу вершину світу Еверест – це потрібно для кращої акліматизації.

Задумка надзвичайно екстремальна. Без кисневих балонів до Христини на висоту у 8848 метрів спромоглися піднятися лише кілька жінок, повідомляє ТСН.

Мінус 25 градусів і шалений вітрюган, який так і норовить вирвати намет з кам’янистого непальського ґрунту. Христя Мохнацька, демонструє відео, щоб показати, яке воно, сходження на вершину світу.

Знімання – на висоті у 6400 метрів. Там, ближче до вершини, погода може бути ще жорсткішою. Температура на 8 тисячах може опуститися до мінус 60-ти.

Христя інтенсивно готувалася до сходження на Еверест добрих пів року. Під час сходження її супроводжуватимуть досвідчені провідники. Та все одно сходження неймовірно важке.

Кілька сотень альпіністів навіки залишилися там, на горі. Їхні тіла навіть не можуть зняти, щоб поховати. У більшості з них був кисень, але елементарно не вистачило сил. Еверест небезпечний, дуже норовливий, але тому Христина туди і йде, щоб довести, вона може це зробити


119