У Раді підтримали збільшення суми гарантування до 600 тис грн і приєднання Ощадбанку до Фонду

У Раді підтримали збільшення суми гарантування до 600 тис грн і приєднання Ощадбанку до Фонду
Податковий комітет Верховної Ради підтримав альтернативний законопроєкт № 5542−1 щодо приєднання державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб та збільшення гарантованої суми до 600 тисяч гривень з 2023 року.

Про це повідомив очільник комітету Данило Гетманцев у Telegram.

Так, у Раді зареєстровано два законопроєкти щодо приєднання Ощадбанку до ФГВФО: урядовий № 5542 та поданий Гетманцевим № 5542−1.

Альтернативний законопроєкт, як зазначив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, є більш комплексним і спрямованим на розвиток Фонду та посилення його інституційної спроможності, що дасть можливість акумулювати більше коштів та забезпечити стійкість.

Зрештою, представник Мінфіну також підтримав законопроєкт № 5542−1. Його ж підтримали 22 з 23 учасників комітету, і таким чином рекомендували Раді ухвалити його у першому читанні та за основу.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується поступово збільшити суму гарантування вкладів фізосіб з 200 тисяч грн до 400 тисяч грн одразу, а з 2023 року — до 600 тисяч грн.

Кабінет Міністрів на засіданні 14 квітня підтримав проєкт закону щодо приєднання державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб.


0