У “Нафтогазі” проходять обшуки: названо причину

У "Нафтогазі" проходять обшуки: названо причину
Державна фіскальна служба прийшла з обшуками у НАК “Нафтогаз” через підозри про ухилення посадовців компанії від сплати податків на суму 2,7 млрд гривень.

Про це йдеться на сторінці ДФС у Facebook.

Зазначається, що з жовтня 2015 року і по сьогодні посадовці “Нафтогазу” не завершили процедуру митного оформлення газу, який придбали у “Газпрому”.

Внаслідок цього державний бюджет не отримав 2,7 млрд гривень ПДВ.

“Виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться у ГТС України, однак “Нафтогаз” не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються”, – йдеться у повідомленні.

Працівники ДФС мають докази, які говорять про факт ухилення від сплати податків. Зокрема, посадовці НАК не передавали до митниці повен пакет документів для митного очищення природного газу.

“В ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям як службових осіб “Нафтогазу”, так і Енергетичної митниці ДФС. Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена у ході судово-економічної експертизи”, – зазначили в ДФС.


149